Te rugăm să aștepți; încărcăm datele diagramei imediat
Solana community
Piețe Solana
Toate perechile
Loading data...
Avertisment: Această pagină poate conține link-uri afiliate. CoinMarketCap poate primi o compensare dacă vizitezi orice link de afiliere și faci anumite acțiuni, cum ar fi înscrierea și tranzacționarea folosind aceste platforme afiliate. Te rugăm să consulți Informații complete afiliați.
Știri Solana
Solana Token Unlocks
Updated at Aug 17, 2024 01:02:36 AM
NFTs on Solana
Se încarcă...
Despre Solana
Ce este Solana (SOL)?
Solana este un proiect de tip sursă-deschisă extrem de funcțional, care se bazează pe natura „fără permisiuni” a tehnologiei blockchain pentru a oferi soluții de finanțare descentralizate (DeFi). În timp ce ideea și eforturile inițiale pentru crearea proiectului au început în 2017, Solana a fost lansat oficial în martie 2020 de către Fundația Solana cu sediul în Geneva, Elveția.
Protocolul Solana este conceput pentru a facilita crearea de aplicații descentralizate (DApp). Acesta își propune să îmbunătățească dezvoltarea prin introducerea unui consens de tip proof-of-history (PoH) combinat cu consensul proof-of-stake (PoS) preexistent al blockchain-ului.
Datorită modelului inovator de consens hibrid, Solana se bucură de interes din partea comercianților mici și a comercianților instituționali deopotrivă. O atenție semnificativă pentru Fundația Solana este de a facilita accesul de aploare la finanțele descentralizate.
Cine sunt fondatorii Solana?
Anatoly Yakovenko este cea mai importantă persoană din spatele proiectului Solana. Cariera sa a început la Qualcomm, unde a crescut rapid în funcție și a devenit manager senior al personalului în 2015. Mai târziu, calea sa profesională s-a schimbat, iar Yakovenko a intrat pe o nouă poziție de inginer software la Dropbox.
În 2017, Yakovenko a început să lucreze la un proiect care avea să se concretizeze ulterior sub numele de Solana. Acesta a făcut echipă cu colegul său de la Qualcomm, Greg Fitzgerald și împreună au fondat un proiect numit Solana Labs. Stârnind interesul mai multor foști colegi de la Qualcomm care s-au și alăturat proiectului, protocolul Solana și jetonul SOL au fost lansate publicului în 2020.
De ce este Solana un proiect unic?
Una dintre inovațiile esențiale pe care Solana le aduce este consensul de tip proof-of-history (PoH) dezvoltat de Anatoly Yakovenko. Acest concept permite o dezvoltare mai mare a protocolului, care, la rândul său, crește gradul de utilizare.
Proiectul Solana este cunoscut în spațiul cripto datorită timpilor de procesare incredibil de mici pe care îl oferă. Protocolul hibrid facilitează scăderea semnificativă a timpilor de validare atât pentru tranzacție, cât și pentru executarea contractelor inteligente. Cu timpi de procesare fulgerători, Solana a stârnit și interesul instituțiilor.
Protocolul Solana este destinat să deservească atât utilizatorii mici, cât și întreprinderile. Una dintre principalele promisiuni făcute de Solana față de clienți este transparența în ceea ce privește taxele și comisioanele. Protocolul este conceput astfel încât să ofere costuri scăzute la tranzacții, garantând în același timp procesarea rapidă și posibilitatea de dezvoltare.
Datorită experienței profesionale îndelungate pe care creatorii Anatoly Yakovenko și Greg Fitzgerald au adus-o proiectului, Solana se află pe locul 42 în clasamentul CoinMarketCap din februarie 2021.
Câte monede Solana (SOL) există în circulație?
Fundația Solana a anunțat că un total de 489 de milioane de jetoane SOL vor fi puse în circulație. În acest moment, aproximativ 260 de milioane dintre acestea au fost deja lansate.
Distribuția de jetoane SOL este următoarea: 16,23% s-au îndreptat către o vânzare inițială de lansare, 12,92% din jetoane au fost dedicate unei vânzări fondatoare, 12,79% din monedele SOL au fost distribuite între membrii echipei și 10,46% au fost atribuite Fundației Solana. Jetoanele rămase au fost deja lansate pentru vânzări publice și private sau încă urmează să fie lansate pe piață.
Cum este securizată rețeaua Solana?
Solana se bazează pe o combinație unică de mecanisme de consens de tip proof-of-history (PoH) și proof-of-stake (PoS).
Proof-of-history este componenta principală a protocolului Solana, deoarece este responsabilă pentru procesarea în masă a tranzacțiilor. PoH înregistrează operațiunile de succes și timpul necesar, asigurând astfel natura „fără încredere” a blockchain-ului.
Consensul proof-of-stake (PoS) este folosit ca instrument de monitorizare pentru procesele PoH, validând fiecare secvență de blocuri produse de acesta.
Combinând două mecanisme de consens, Solana este unică în industria blockchain.
De unde poți cumpăra jetoane Solana (SOL)?
Jetoanele SOL pot fi achiziționate pe majoritatea schimburilor. O opțiune de tranzacționare este pe Binance, deoarece platforma are cel mai mare volum de tranzacționare SOL/USDT, și anume 8.947.213 USD din februarie 2021.
Urmează OKEx, cu un volum de tranzacționare de 6.180.820 USD. Alte opțiuni de tranzacționare includ Bilaxy și Huobi Global. Desigur, este important de reținut că investiția în criptomonede are și riscuri, la fel ca orice altă oportunitate de investiție.
Iată alte câteva articole care te-ar putea interesa:
Prețul Solana astăzi este RON627.82 RON cu un volum de tranzacționare de 24 de ore de RON12,026,883,996 RON. Ne actualizăm simbolul SOL la prețul RON în timp real. Solana a scăzut cu 2.28 în ultimele 24 de ore. Clasamentul actual CoinMarketCap este #5, cu o capitalizare a pieței de RON292,696,382,920 RON. Are o sursă circulantă de 466,207,760 SOL monede și sursa max nu este disponibilă.
Cele mai importante servicii de tranzacționare cu Solana sunt în prezent Binance, Bybit, BYDFi, OKX, și . Puteți găsi și altele pe .