Te rugăm să aștepți; încărcăm datele diagramei imediat
Cosmos community
Piețe Cosmos
Toate perechile
Loading data...
Avertisment: Această pagină poate conține link-uri afiliate. CoinMarketCap poate primi o compensare dacă vizitezi orice link de afiliere și faci anumite acțiuni, cum ar fi înscrierea și tranzacționarea folosind aceste platforme afiliate. Te rugăm să consulți Informații complete afiliați.
Știri Cosmos
Cosmos Token Unlocks
Updated at Aug 17, 2024 02:12:42 AM
Despre Cosmos
Ce este Cosmos (ATOM)?
Pe scurt, Cosmos se autoproclamă drept un proiect care rezolvă unele dintre „cele mai complicate probleme” cu care se confruntă industria blockchain. Compania își propune să ofere un remediu pentru protocoalele proof-of-work „lente, costisitoare, greu de dezvoltat și dăunătoare pentru mediu” precum cele utilizate de Bitcoin, oferind un ecosistem de blockchain-uri conectate.
Celelalte obiective ale proiectului includ transformarea tehnologiei blockchain într-una mai puțin complexă și dificilă pentru dezvoltatori, utilizând un mediu de lucru modular care ajută la o mai bună înțelegere a aplicațiilor descentralizate. Nu în ultimul rând, un protocol de comunicare Interblockchain facilitează comunicarea între rețelele blockchain — prevenind fragmentarea industriei.
Compania Cosmos a apărut pentru prima dată în 2014, an în care software-ul Tendermint - colaborator principal al rețelei - a fost fondat. În 2016, a fost publicat documentul principal de funcționare al companiei Cosmos — vânzarea jetonului aferent având loc în următorul an.
Jetoanele ATOM pot fi obținute printr-un algoritm hibrid de tip proof-of-stake. Acestea ajută la menținerea în siguranță a hub-ului Cosmos, blockchain-ul emblematic al proiectului. Această criptomonedă are și un rol în administrarea rețelei.
Cine sunt fondatorii companiei Cosmos?
Co-fondatorii Tendermint — poarta de acces către ecosistemul Cosmos — sunt Jae Kwon, Zarko Milosevic și Ethan Buchman. Deși Kwon este încă listat ca arhitect principal, acesta a demisionat din funcția de CEO în 2020. El susține că încă face parte din proiect, dar se concentrează mai mult pe alte inițiative.
Funcția de CEO a Tendermint a fost preluată de către Peng Zhong, membri consiliului de administrație fiind și ei înlocuiți la scară largă. Printre obiectivele noilor membri se numără și îmbunătățirea experienței pentru dezvoltatori, crearea unei comunități Cosmos entuziaste și construirea de resurse educaționale, astfel încât un număr mai mare de oameni să descopere capabilitățile rețelei.
De ce este Cosmos o companie unică?
O preocupare majoră pentru cei din industria cripto o reprezintă nivelurile de fragmentare observate în rețelele blockchain. Există sute și sute, dar foarte puține dintre ele pot comunica între ele. Rețeaua Cosmos își propune să schimbe acest lucru.
Cosmos este descrisă drept „Blockchain-ul 3.0” — și așa cum am menționat mai devreme, un obiectiv important este asigurarea faptului că infrastructura sa este ușor de utilizat. În acest scop, kitul de dezvoltare al software-ului Cosmos se concentrează pe modularitate. Acest lucru permite ca rețeaua să poată fi construită cu ușurință folosind părți de cod deja existente. Pe termen lung, se speră că rezultatul modularității va fi construirea cu ușurință a aplicațiilor cu un grad ridicat de complexitate.
Dezvoltarea progresivă este și ea o prioritate, urmărindu-se posibilitatea procesării a unui număr substanțial mai mare de tranzacții pe secundă în comparație cu blockchain-urile de modă veche precum Bitcoin și Ethereum. Dacă se va ajunge vreodată la adoptarea generală a blockchain-urilor de către publicul larg, va trebui ca acestea să poată face față cererii și companiilor sau site-urilor web de procesare a plăților deja existente — sau chiar să devină mai performante.
Stocul total de monede ATOM este unul foarte specific — și anume 260.906.513. Dintre acestea, la momentul redactării, aproximativ 203.121.910 erau în circulație. Merită menționat faptul că aceste criptomonede nu sunt minate — în schimb, acestea sunt câștigate prin staking.
În ianuarie 2017 au avut loc două vânzări private, urmate de o vânzare publică în luna aprilie a aceluiași an. În urma acestor evenimente s-au strâns în total 16 milioane USD, echivalentul a aproximativ 0,10 USD per ATOM.
Repartizând distribuția de jetoane, aproximativ 80% au fost alocate investitorilor, în timp ce restul de 20% au fost împărțite între două companii: All In Bits și Interchain Foundation.
Cei de la Cosmos au comparat jetoanele ATOM cu circuitele ASIC, care sunt folosite pentru a mina monede Bitcoin. După cum a explicat echipa Tendermint într-o lucrare tehnică: „Este un element hardware virtualizat (capital economic) care trebuie obținut pentru a participa ca deținător în rețea.”
Cum este securizată rețeaua Cosmos?
După cum am menționat mai devreme, Cosmos folosește un algoritm de consens proof-of-stake. Este mult mai probabil ca nodurile de validare care extrag o cantitate mai mare de jetoane ATOM să fie alese pentru a verifica tranzacțiile și a câștiga recompense. Nodurile care sunt folosite în mod necinstit sunt penalizate — aceste persoane putând chiar să piardă jetoanele deja extrase.
De unde se pot cumpăra jetoanele Cosmos (ATOM)?
Având în vedere dimensiunea rețelei Cosmos, jetoanele sunt acum disponibile și pe schimburile majore — inclusiv pe Binance, Coinbase și OKEx. Pe aceste platforme poți tranzacționa monede cripto cu o varietate de monede fiat și poți afla mai multe despre procesul de conversie a dolarilor și euro în monede criptoaici.
Prețul Cosmos astăzi este RON20.58 RON cu un volum de tranzacționare de 24 de ore de RON384,261,672 RON. Ne actualizăm simbolul ATOM la prețul RON în timp real. Cosmos a crescut cu 1.32 în ultimele 24 de ore. Clasamentul actual CoinMarketCap este #42, cu o capitalizare a pieței de RON8,045,702,603 RON. Are o sursă circulantă de 390,934,204 ATOM monede și sursa max nu este disponibilă.
Cele mai importante servicii de tranzacționare cu Cosmos sunt în prezent Binance, BIKA, Bybit, Zedcex Exchange, și . Puteți găsi și altele pe .